Medisch Handelen maakt voor u de beste deals!

Voor wie?

Medisch Handelen helpt alle ziekenhuizen, privé-klinieken en dierenklinieken in Nederland die een poliklinische of klinische operatiekamer hebben. Met name op deze afdelingen heb je te maken met specifieke en dure artikelen, protheses en apparatuur. Nergens anders in het ziekenhuis wordt gebruik gemaakt van deze spullen waardoor het lastig is om ze elders binnen de instelling te gebruiken en een nieuwe plek te geven. Al snel belanden ze in een magazijn en wordt er nooit meer naar omgekeken.

Hieronder een aantal casussen uit de praktijk:

Casus 1

De ontwikkeling op het gebied van techniek voor de zorg gaat ontzettend snel. Wanneer een nieuw artikel op de markt is gebracht is het binnen een afzienbare tijd alweer oud. Medisch specialisten kunnen alle nieuwe technieken nauwelijks bijhouden. Vaak worden deze nieuwe technieken snel geïntroduceerd wat er toe leid dat er ook nieuwe producten worden aangeschaft voordat de huidige producten opgemaakt kunnen worden. Een ander ziekenhuis gebruikt dit artikel nog wel en kan heel makkelijk doorverkocht worden.

Casus 2

Een apparaat wordt aangeschaft omdat er samengewerkt wordt met een ander ziekenhuis. Hierdoor is er een bepaalde werkwijze voor het verwerken van preparaten waardoor dit apparaat nodig is. In een half jaar tijd wordt er een samenwerking gestart met een ander ziekenhuis. Dit ziekenhuis heeft een andere werkwijze voor het verwerken van preparaten en een ander apparaat moet aangeschaft worden. Het ‘oude’ apparaat wordt overbodig en verdwijnt in een magazijn.

Casus 3

Een medisch specialist is gewend te werken met een bepaald mechanisch hechtmateriaal van firma X. Een andere firma, firma Y, verovert de markt met een nieuw soort hechtmateriaal. Na uitgebreid testen wordt overgegaan op het hechtmateriaal van firma Y. Om vergissingen te voorkomen wordt het oude hechtmateriaal wat nog op voorraad is niet opgemaakt omdat de werkwijze van het materiaal net iets anders is. Firma X neemt dit materiaal niet meer terug dus het enige wat je kan doen is weggooien. Er is helemaal niets mis met dit materiaal, volledig onder de juiste atmosfeer bewaart en de verpakkingen zijn heel. Het zou nog heel goed en veilig door een ander ziekenhuis of dierenkliniek gebruikt kunnen worden.